Dieselpriset och hur det påverkar Svenska företagare

Prispartner presenterar en inblick i hur drivmedelspriset påverkar företagare i Sverige idag.
Dieselpriset har sedan april 2021 stigit med ungefär 50%!

JA, du läste rätt. 50% har alltså dieselpriset ökat med på 1år! Om du som privatperson skulle jämföra denna ökning skulle din hyra öka från 10 000kr/mån till 15 000kr/mån, eller din matkostnad för familjen öka från 5000kr/mån till 7500kr/mån…

Detta skulle vara kännbart för de allra flesta i sin privata ekonomi. Det många inte tänker på som privatpersoner är hur stor del av företagares fasta utgifter som faktiskt går åt till drivmedel. För många företag står drivmedel för 1/4 av företagets månatliga utgifter, varvid en sådan ökning i pris blir extremt kännbart.

Många företag vill inte/kan inte lägga hela denna ökning på sina kunder utan får stå för denna ökade kostnad själva.

De allra flesta företag i världen idag har inte en vinstmarginal i närheten av 50%. Vilket gör att även om drivmedlet utgör ”bara” 1/4 av företagets kostnader så påverkar det resultatet väldigt mycket.

Här på Prispartner pratar vi mycket med företagare och vi får då en bra inblick i hur dessa ökade kostnader påverkar våra svenska företag. Många känner att regeringen inte bryr sig. Vilket gör att de flesta företagare ser över sina kostnader för att kunna fortsätta bedriva sina verksamheter.

Vi på Prispartner försöker se till så våra kunder kan tanka så billigt det bara går och på så många ställen som det bara går. Vi är därför stolta att kunna erbjuda billigare drivmedel nästintill överallt i Sverige med upp till 100öres rabatt/l på diesel.

Nedan ser du kommentarer från några av våra kunder:

Hej företagare, kan du berätta lite om hur dieselpriset påverkat din verksamhet?

– Åkeriföretag i Mellansverige: – Vi har fått sälja två av våra lastare då de helt enkelt drar för mycket soppa.
– Städfirma i södra Sverige:     – Vi har fått minska vår arbetsradie och får tacka nej till många jobb på grund av avståndet.
– Byggnadsfirma i storstad:     – Vi har fått slimma ner vår verksamhet, sagt upp 3st anställda och ta ännu mer lokala jobb.
– Elfirma i norra Sverige:         – Kunder har svårt att förstå att deras tidigare offert har ökat med 10-15% på bara någon månad. Detta har lett till att vi tappat jobb och det har slutat med att vi fått gå ner i pris för att få fler jobb. Detta påverkar ju i sin tur vårt resultat hårt.

Detta är bara några av de kommentarer vi fått höra på sistone. Det smärtar att höra då vi på Prispartner är måna om våra kunder och det allmänna företagsklimatet i Sverige.
Det är väldigt svårt att förklara för en kund hur priset på ett arbete ökat med 20% sedan de fick offerten för 2månader sedan. Men tyvärr är det en verklighet de flesta fått utsätta sig för som företagare år 2022.

Vi på Prispartner hoppas på något slags stödpaket från regeringen för företagare när det kommer till dessa ökade kostnader. Görs det ingenting och priserna fortsätter öka är det många företag som kommer få ett tungt år 2022.

Är allt bara skit nu då eller finns det ljusglimtar?

Ja du, frågar du de flesta företagare så vet du nog svaret. Men givetvis finns det hopp om ljus i tunneln. Det varmare vädret är på intågande och med det är det många företag som får mer att göra. Sommarsemestern 2022 kommer vara en av de mest efterlängtade i historien trots oro kring oroligheter och ökade priser som följd av dessa.
En klok man sa till mig för inte så länge sedan:
                                                                        – Acceptera det du inte kan påverka
                                                                        – Lägg fokus på det du kan förändra
                                                                        – Tänk positivt

Sommaren kommer och med den ljus.
Kika gärna in på Prispartners hemsida och se hur vi kan minska ditt företags fasta kostnader. Exempelvis om du och ditt företag bara tankar mer än en gång i veckan sparar du nästan garanterat en hel del om du blir kund hos oss. Har du frågor kring hur du kan komma igång och spara pengar kontaktar du oss på Prispartner, på info@prispartner.se.
Du kan dessutom få en snabb kostnadsfri genomgång där vi snabbt kan se hur mycket du skulle spara genom att ansluta dig och få ta del av våra grymma rabatter!

Fortsätt kämpa och se möjligheter istället för hinder!

Mvh
Prispartner