Så undviker du att bli påverkad av årets fattigaste månad!

Januari är över lag årets fattigaste månad. Kanske beror det på att lönen kom tidigt i december. En annan vanlig anledning kan vara på grund av stora utgifter i samband med jul- och nyårshelgen. 
För många innebär början av det nya året att man hamnar i ett extremt sparläge, vilket är både tråkigt och onödigt. Istället kan du både förebygga det i december och motverka det i januari. Vi har valt att dela med oss av våra bästa tips.

Brukar du känna av den ekonomiska baksmällan efter julhelgen? Följ våra tips för att komma tillbaka på banan, eller för att minska risken att du råkar ut för samma situation nästa år.
Våra tre bästa tips:

  • Gör en budget redan när lönekuvertet kommer i december.

Tänk över vilka utgifter du kommer ha i samband med julhelgen, nyårsafton och i januari. Detta hjälper dig att spendera inom rimliga ramar, och ha pengar över att spara eller för oplanerade aktiviteter.

  • Handla för pengarna du har idag!

Black Friday, Cyber Monday, Julhandeln och Mellandagsrean uppmanar sina kunder till att handla ”nu när det är billigt”. Därför erbjuder de möjligheten att betala i slutet av januari eller ännu senare. Köper du med förlängt betalningsdatum finns det risk att dessa betalningar glöms bort och du förlänger din baksmälla med ännu en eller två månader. Dessutom kan du åka på påminnelseavgifter och ränta om du missar att betala i tid.

  • Nyttja rabatter på ett smart sätt. 

När butiker och e-handlare skyltar med stora prisavdrag är det lätt att falla för frestelsen att köpa saker du inte behöver. Lägg istället fokus på att köpa de saker du planerat att köpa eller de saker du är i behov av. Du kan även hitta fina rabatter hos oss på tjänster och produkter både för företaget och hemmet.

Vi hoppas att dessa tips kan hjälpa dig att hålla plånboken tjock månaden ut.
Om inte, har du en ny chans att göra rätt från början nästa år.

Gott nytt år önskar vi på PrisPartner!